Dagverksamhetens syfte är att ge ensamma och sjuka personer innehåll i livet också när man är äldre. Vi erbjuder rehabilitering för kropp och själ, vilket är bra för oss alla. Dagverksamheten ger utmärkta möjligheter att hitta nya vänner.

 

Dagverksamhetens Vänhörna verkar i Ekenäs i Hagahemmets matsal. Vänhörnan är öppen måndag, onsdag och fredag mellan kl. 11-15.

 

Dagarna inleds med lunch. Meddela oss om du har en specialdiet eller om det finns någon mat du inte kan äta.
På dagen spelar vi bingo. Vi har också sittgymnastik, dansar samt umgås med varandra. Församlingens präster eller diakonissan håller andaktsstunder ungefär en gång i månaden.
Personalen ordnar transporten till vänhörnan, du behöver endast ange din adress och vilka dagar du önskar delta. Taxichauffören avhämtar dig enligt överenskommelse. Meddela oss om du har förhinder. För dagverksamheten uppbärs en fastställd avgift.

 

Kontaktuppgifter:
Tfn 040 073 5024
Ekgränd 2, 10600 Ekenäs

 

Dagverksamheten i Pojo finns på Mariabacken. Verksamheten är tvåspråkig. Vi håller öppet tisdagar, onsdagar (tillsvidare), torsdagar kl. 11.00-15.00. Dagen inleds med lunch ca kl. 11.30.

 

Aktiviteterna följer de olika årstiderna, programmet är i stort sett det samma som i Vänhörnan i Ekenäs.

 

Församlingen besöker Mariabacken ca en gång i månaden. Då hålls en andaktsstund. Besökarna erbjuds möjlighet att bada bastu varje vecka. Även i Pojo ordnas transport till dagverksamheten. Dagverksamhet ordnas varannan vecka också i Sofiehemmet.

 

Kontaktuppgifter:
tfn 019-289 3200                           
Mariavägen 18   
10420 Skuru

 


Minneshörnan

På Minneshörnan har vi verksamhet för hemmaboende äldre med minnesproblem.
Vi finns på Ekgränd 2 i Ekenäs.
Minneshörnan är öppen måndag-fredag 8.00-15.00.

 

På Minneshörnan finns plats för ca 8 gäster per dag, personalen består av 2-3 personer. Aktiviteterna är ofta årstidsbundna: vi bakar före julen och sätter frön på våren, vi läser tidningar, spelar spel och gör promenader.
Vi äter tillsammans morgonmål, lunch och dricker eftermiddagskaffe.
Medicinerna tar gästerna med sig hemifrån t ex i en dosett.
Transporten till och från Minneshörnan ordnas vid behov med taxi.
Också kortare besök är möjliga så att anhöriga kan sköta egna ärenden.
Minneshörnan erbjuder med tidsbeställning också minnesrådgivning.

 

Vår målsättning är att aktivera de äldre på ett meningsfullt och individuellt anpassat sätt och att upprätthålla de kroppsliga och mentala funktionerna så länge som möjligt. Vi strävar att åstadkomma en normal dygnsrytm och ge de äldre möjlighet att bo kvar i sitt hem längre samt att stöda anhöriga.
Personalens förhållningssätt bygger på empati och respekt för individen.

 

Kontaktuppgifter:
tfn 019-289 3306