Jag är född i Helsingfors år 1977. Efter studentexamen studerade jag humanekologi vid Göteborgs Universitet. År 2000 blev jag färdig filosofie magister, återvände till Helsingfors och började som redaktör på Radio Vega. För några år sedan hoppade jag av mitt heltidsjobb som journalist och började frilansa för att ha tid för mitt skrivande. Nu har jag varit författare på heltid i ett år. Jag är bosatt i Karis med min man och min lilla jack russell terrier.

Jag har skrivit sagor sedan jag var fem år gammal. De litterära mästerverk som sparats för eftervärlden bär de suggestivt klingande namnen *Den modiga påjken och trålen* och *Prinsesan silvärklinga och den elaka heksan påre*.

Än i denna dag har jag stora svårigheter i att hålla mig till Vår Verkliga Värld när jag skriver och hamnar alltid någon helt annanstans, ofta på ställen jag inte alls väntat mig. Det är underbart! Helst skriver jag på
morgonen, innan dagens alla ärenden hunnit tränga sig på, med mobiltelefonen avstängd och en brasa i den öppna spisen.

2006 på hösten utkom jag med boken Min mat och mammas tillsammans med Christine Saarukka. Våren 2007 kom min första roman, barnboken De Ännu Inte Valda. I april 2009 utkom fantasyromanen Arra. Jag har just lämnat in mitt tredje bokmanus till förlaget och arbetar nu på roman nummer fyra. Hittills har mina romaner alltid riktat sig till barn och unga - vi får se hur det blir i framtiden!

Jag drar skrivarkurser och workshopar både för barn och vuxna.

Vill du veta ännu mer om mig så besök min hemsida, www.mariaturtschaninoff.com! Där kan du läsa om mitt förhållande till att skriva fantasy, där finns en kortnovell, extramaterial som inte kom med i romanen Arra och mycket mer.
Välkommen!

Hon har även skrivit:


<- Tillbaka